[Persbericht] Jij Ook Kan!

Dec 17, 2018 | News

Jij Kan Ook!

Thema van de volgende Annual Fitness Challenge van Fundashon Alton Paas 10 maart 2019

 

WILLEMSTAD – Wij leven in een samenleving waar op het moment dat iemand verlamd raakt door een dwarslaesie, een beroerte, of een neurologische aandoening, krijgt hij/zij te maken met uitdagingen die anderen er niet bij stil staan. Nu kunt u ook een verschil maken in het leven van een ander.

Iemand die een beroerte of een dwarslaesie krijgt, gaat naar het ziekenhuis. Afhankelijk van zijn conditie begint deze persoon met revalideren, om zich voor te bereiden op zijn terugkeer in de maatschappij. Als het rehabilitatieproces voorbij is en hij of zij weer naar huis mag, komen er allerlei nieuwe uitdagingen zoals transport, bereikbaarheid, en manieren om het eigen lichaam actief en gezond te houden. Een dwarslaesie of een beroerte (stroke) gebeurt ineens en verandert je leven totaal en je moet gaan leren hoe je moet omgaan met je nieuwe leven. Met de dag wordt de persoon kwetsbaarder en neemt het gevaar toe om medische complicaties op te lopen. Dit komt voornamelijk doordat patiënten vaak niet-actief zijn en vereenzamen. Dit hoeft niet zo te zijn. Nu kunt u hierin een verschil maken via de ‘Annual Fitness Challenge’; het platform voor het stimuleren van inclusie en beweging om met zijn allen, gezamenlijk, een verschil te maken, zodat personen die verlamd zijn geraakt door een dwarslaesie, een beroerte, of een andere neurologische aandoening, een betere kwaliteit van leven kunnen bereiken.

 

Als we samen gaan bewegen tijdens de Annual Fitness Challenge, geven we meer aandacht aan onze vaardigheden en niet aan onze beperkingen, om zodoende als samenleving inclusie en een gezonde levensstijl te bereiken. Daarom is het thema van de zesde editie van The Annual Fitness Challange: Jij Ook Kan! Ook u kunt meer gaan bewegen. Ook u kunt een verschil maken. Op 10 maart 2019 is de dag waar u gaat bewegen om een verschil te maken in uw leven en ook die van anderen. Zoals ieder jaar, is de Annual Fitness Challenge 6 uur lang, vanaf 6.00 uur ’s ochtends tot en met 12.00 uur ’s middags, met 3 verschillende zones waaraan u mee kunt doen. De eerste zone is de Walk van 5 km of 10km, die begint en eindigt bij de International School. De tweede zone is de Fitnesssessie in het auditorium van de International School, die bestaat uit 8 verschillende fitnessprogramma’s van 45 minuten elk. De derde zone is de Spinning, waarbij bedrijven, groepen vormen om mee te doen. Elk groep krijgt een fiets met de uitdaging om de fiets 6 uur lang aan de gang te houden. U moet dus van tevoren afspreken wie er hoelang op de fiets gaat zitten.

Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Samsom Colon, Van den Tweel Zeelandia en bij Sport Spot Boutique. Volwassenen betalen 35 gulden voor de Fitness en de Walk. Kinderen en zestigplussers betalen 15 gulden voor zowel de Fitness en de Walk. Alleen deelnemen aan de Walk is ook mogelijk; u betaalt dan slechts 15 gulden. We willen iedereen aanmoedigen om vroeg naar hun kaarten te zoeken, dit jaar is uw kans. Als lichaamsbeweging een persoon met verlamming kan helpen om vooruit te komen, dan kun jij ook.