Verschillende top fitness instructeurs bundelen kracht om een verschil te maken

Jan 22, 2020 | News

Verschillende top fitness instructeurs bundelen kracht om een verschil te maken

 

WILLEMSTAD, In totaal hebben 16 fitness instructeurs de uitdaging aangenomen om een fitness sessie te geven, zodat de hele gemeenschap kan bewegen en zodoende fondsen werft om de kwaliteit van leven van personen die last hebben van een verlamming op Curaçao te helpen verbeteren.

Zoals bekend is er op 8 maart 2020 op het International School vanaf 6:00 uur s’ morgens de volgende editie van The Annual Fitness Challenge. Dit evenement is een fundraisingsactiviteit van 6 uur met verschillende activiteiten verdeeld op 3 area’s, t.w. Walk van 5 en 10km, spinning marathon van 6 uur en fitness sessies in het auditorium.

De Walk van de 7de editie heeft weer Jolly Walkers als begeleider en start bij de International School en eindigt bij de International School.

Voor de spinning marathon zullen er 6 instructeurs aanwezig zijn, waarvan 4 ervan al bekend zijn, Wendley Urselita, Diana Lopez, Mike Voz i Nancy Werner. De 2 nieuwe gezichten dit jaar voor spinning zijn Patricia Buyne en Enrique Arvelo.
De fitness sessies bestaan uit Yoga, Fit Combat, Zumba, Salsamania, Senior Fitness, Pump-on-Wheels, Pilates en Kids Zumba. Elk sessie duurt 45 minuten, onafgebroken. Een verschil met vorige jaar bij Yoga is dat dit jaar 2 instructeurs aanwezig zullen zijn, de echtpaar Janina en Emelton Charles. De focus hierbij is om mannen te motiveren om deel te nemen aan Yoga sessie.
Senior Fitness heeft 3 instructeurs, zijnde D’angelo Felida, Nickelson de Windt en Grego Scharbaai. Senior Fitness is een veel geliefde sessie door 60-plussers welke op muziek van de jaren 80 bewegingen uitvoeren onder begeleiding van de 3 instructeurs. De andere fitness instructeurs die de uitdaging zijn aangegaan, zijn Charlyne Balentina, Helen Griffith, Ruth Kroes, Nelson John i Raimundo Betancourt.

Deze inspanningen zijn speciaal om beweging en inclusie onder de gemeenschap te blijven aanmoedigen. Elk jaar neemt meer mensen de uitdaging aan en koopt hun kaart om te bewegen. Zelfs personen met een of ander beperking beslissen om mee te doen om te laten zien dat het niet uitmaakt in welke staat je bent, maar dat we allemaal op de een of andere manier kunnen bewegen.
Dit is duidelijk het doel van Fundashon Alton Paas om de barrière tussen een persoon met een lichamelijke beperking en de rest van de gemeenschap te verlagen om te laten zien dat iedereen samen actief kan zijn om vooruit te gaan. Nu ligt de uitdaging bij u om een kaart te kopen om te bewegen en degenen die moeten bewegen maar door omstandigheden niet kunnen bewegen of anders moeten bewegen, te helpen met beweging.

Om deel te nemen aan de Walk en de fitness sessies neem u de kaart van Ang. 35 en voor de Walk alleen is het Ang. 15. Voor jongeren tussen 8 en 15 en 60+ is er een speciale prijs van Ang. 15 voor de deelname aan de Walk en Fitness sessies.
Voor informatie kunt u altijd terecht bij ons via telefoon of whatsapp nummer 5100087 of via email info@fundashonaltonpaas.org.