[Persbericht] Fundashon Alton Paas kondigt aan de toegankelijke vestigingen voor erkenning met een Curacao Inclusion Award

Aug 15, 2017 | News, Press releases

Willemstad, 15 augustus 2017

                                                               

Willemstad – FUNDASHON ALTON PAAS is blij en dankbaar met de eerste fase van het ‘Curacao Inclusion Project’ en dat de meeste hotels en restaurants hun deuren hebben geopend voor de audit naar toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers.

 

Een totaal van 71 vestigingen hebben deelgenomen aan de audit zodat er een beeld is gecreeerd hoe het is gesteld met de toegankelijkheid. Het beste van deze audit is dat de eigenaren van de vestigingen interesse hebben om toegankelijk te zijn. Dus bewustwording blijft relevant en zeker omdat nooit bekend is gemaakt wat de regels zijn voor toegankelijkheid. Elk persoon doet iets, maar het voldoet niet aan de gestelde eisen. Een gebouw kan een parkeerplaats hebben met een rolstoel teken, maar heeft niet de nodige breedte of lengte. Of het restaurant heeft een helling om naar binnen te gaan maar heeft geen tafel die onderrijdbaar is voor een rolstoel.

Daarom zijn wij als stichting blij dat dit initiatief een gesprek op gang heeft gebracht zodat wij allemaal de stappen kunnen nemen om meer toegankelijk te zijn.

Als gevolg van de audit zullen wij vestigingen erkennen die uit eigen initiatief hun vestiging toegankelijk hebben gemaakt en dus het meest toegankelijke hotel of restaurant is. Uit de audit zijn de volgende vestigingen genomineerd voor erkenning: Hotel Dolphin Suites, Sta Barbara Beach & Golf Resort, Avila Beach Hotel, Medi Restaurant, Nautilus Restaurant en Belle Terrace Restaurant.

Hoewel er binnen de CHATA-leden er geen werkgevers zijn die personen in dienst hebben in een rolstoel, is er toch gekozen om werkgevers te erkennen, die personen in een rolstoel in dienst hebben. Als onderdeel van de tweede fase van het project wordt de gemeenschap erbij betrokken om de meest toegankelijke werkgever te kiezen. De verkiezing wordt online georganiseerd en start van 28 augustus tot en met 7 september 2017.

De derde fase van het project is de afsluiting met de erkenning van het desbetreffende hotel, restaurant en werkgever op 8 september 2017 te Sta Barbara Beach & Golf Resort. Het afsluitingsprogramma is variërend om een speciaal tintje te geven aan de totaliteit met speciale lokale video’s over toegankelijkheid, rolstoelgebruikers en declamatie. Het laatste gedeelte van het programma is een benefietconcert door Randal Corsen Orchestra. Er zijn speciale entreepakketten voor bedrijven die dit toegankelijke en inclusieve initiatief willen steunen. Zij kunnen direct contact nemen met Fundashon Alton Paas op 5100087 of via email info@fundashonaltonpaas.org. Kaarten zijn ook verkrijgbaar via CHATA.