1000 maaltijden om de visie van een toekomst zonder beperking te ondersteunen

Oct 22, 2023 | News

WILLEMSTAD, Fundashon Alton Paas presenteert een uniek fundraising evenement in de vorm van een voedselverkoop vanuit een foodtruck (Truk di Pan), met als doel een toekomst zonder beperking te creëren voor mensen met een dwarslaesie en andere neurologische aandoening.

Het fundraising evenement vindt plaats op 10 november, van 17.00 uur tot 20.00 uur, bij Winkelcentrum Colon. Voor dit fondsenwervende evenement kunnen mensen vooraf bestellen uit de volgende voedselopties: kipbroodje voor 13 gulden, porkchopbroodje voor 14 gulden, biefstukbroodje voor 15 gulden, of een cup soep voor 7 gulden. Om deel te nemen aan dit fundraising evenement, moeten mensen hun bestelling plaatsen vóór 3 november 2023. Bestellingen kunnen worden geplaatst door contact op te nemen met het telefoonnummer van Fundashon Alton Paas, en iedereen ontvangt een ontvangstbewijs voor hun bestelling. De betaling bevestigt de bestelling en kan online worden gedaan met een creditcard, bankoverschrijving, contant geld of pinnen in ons centrum in Colon.

Fundashon Alton Paas werd opgericht op 7 september 2012 met als doel een toekomst zonder beperking te creëren voor mensen met een ‘dwarslaesie’ en andere neurologische aandoening op Curaçao. De organisatie werkt aan het realiseren van een Curaçao waar we bijvoorbeeld een moeder kunnen zien die in haar rolstoel haar kind naar school brengt, of waar we naar een bar kunnen gaan en een groep vrienden zien genieten van drankjes waarvan er één in een rolstoel zit. Al onze inspanningen zijn gericht op deze visie.

Op Curaçao krijgt gemiddeld één persoon per dag een stroke, en jaarlijks zijn er gemiddeld 30 nieuwe mensen die behandeling krijgen voor een of andere type verlaming of mobiliteits beperking. Dit betekent dat er gemiddeld 400 nieuwe mensen per jaar zijn die op de een of andere manier lijden aan verlamming. Fundashon Alton Paas biedt essentiële ondersteuning aan deze mensen nadat ze de medische fase hebben afgerond en weer naar huis gaan. Dit wordt ook wel ‘postrevalidatiezorg’ genoemd. Daarom is dit fundswerving actie zo essentieel om de inspanningen van deze groep te ondersteunen, zodat ze een betere levenskwaliteit kunnen hebben.”

Een speciaal element van dit fundraising evenement is ook de mogelijkheid om voedsel te schenken aan mensen in nood, via een samenwerking met de Voedselbank. Het voedsel zal worden gedistribueerd naar mensen die het nodig hebben. Dus als je het voedsel niet voor jezelf wilt kopen, kun je het voedsel kopen om te doneren via de Voedselbank.

Dit fundraising evenement is een speciale gelegenheid voor Fundashon Alton Paas, georganiseerd door vrijwilligers en met steun van de lokale chef-kok, Malcolm Helmijr. Het doel is om 1000 maaltijden te verkopen om de visie van een toekomst zonder beperking te ondersteunen.

 

Voor bestellingen of meer informatie kunt u bellen of whatsappen naar 5100087. Met uw deelname creëert u een dubbele impact: het ondersteunen van een toekomst zonder beperking en een hand reiken aan mensen in nood die kunnen genieten van een ‘pan di truk’ tijdens hun vrijdagavond.