[Persbericht]Fundashon Alton Paas 11 jaar lang een positieve impact op Curaçao

Oct 8, 2023 | News, Press releases

WILLEMSTAD, In de maand september vierden we met trots en dankbaarheid het 11-jarig jubileum van Fundashon Alton Paas, ter ere van een decennium van toewijding aan het verbeteren van het leven van mensen met dwarslaesi en andere neurologische aandoening op Curaçao.

Opgericht op 7 september 2012 heeft Fundashon Alton Paas zich altijd ingezet om bij te dragen aan de bewustwording en de verbetering van de levenskwaliteit van mensen met dwarslaesie en andere neurologische aandoening. In de afgelopen 11 jaar heeft de organisatie indrukwekkende successen behaald en belangrijke bijdragen geleverd aan de gemeenschap.

Een opmerkelijk succes van Fundashon Alton Paas is de mogelijkheid die ze bieden aan de mensen om hun onafhankelijkheid te bereiken via hun speciale oefenfaciliteit en aangepast rolstoelvervoer. Velen hebben hun onafhankelijkheid herwonnen, zijn sterker geworden en hebben verlichting gevonden van hun pijn, wat hun sociale leven zo actief mogelijk heeft gemaakt. Sommigen hebben zelfs mobiliteit en meer functie herwonnen.

Bovendien heeft Fundashon Alton Paas een belangrijke rol gespeeld in het vergroten van het bewustzijn over acceptatie en inclusie op Curaçao. Hun strijd heeft ervoor gezorgd dat je nu in gerechtelijke uitspraken het woord ‘dwarslaesie’ kunt horen en heeft bijgedragen aan de toename van aangepaste gebouwen.

Op hun 11-jarig jubileum, op 7 september 2023, ontvingen ze een bezoek van parlementslid Ramon Yung, en nodigden ze hun oude klanten uit naar hun trainingsfaciliteit voor een gratis uur oefening als blijk van waardering voor hun voortdurende steun. Er was ook een moment van waardering aan verschillende partners en oude bestuursleden.

Fundashon Alton Paas heeft ook belangrijke samenwerkingen opgebouwd, zowel lokaal als internationaal, met organisaties zoals Neuro Ex, Dwarslaesie Organisatie Nederland, Sociedad Latino Americano de paraplegicos, North american spinal cord injury consursium, Bob Car Wash, ARPO Body Shop, BRIC, IBIS, Fortuna, Kuki+ko, CX Pay, MCB, Reda Social, het Ministerie van Welzijn,Ministerie van Volksgezondheid, Ministerie van Economische ontwikkeling, en vele anderen. Samen met organisaties die belangen van personen met beperking behartigen heeft Fundashon Alton Paas bijgedragen aan het vieren van de vaardigheden van mensen met een handicap op de Internationale Dag van Personen met een Handicap op 3 december.

In de afgelopen 5 jaar heeft de organisatie gemiddeld 2000 ritten per jaar verzorgd en gemiddeld 45 klanten per maand verwelkomd in hun trainingsfaciliteit.

Dit persbericht is een uiting van dankbaarheid en waardering voor de partners, donateurs, klanten en vrijwilligers die Fundashon Alton Paas hebben geholpen om een verschil te maken in het leven van mensen met dwarslaesie en andere neurologische aandoening op Curaçao.

Dit zijn stappen naar hun visie een toekomst zonder beperking. Dat betekent een Curaçao waar iedereen actief in de gemeenschap kan participeren ondanks welke omstandigheid dan ook op een beperking lijkt.