[Persbericht] Curaçao mag trots zijn op 6e editie van The Annual Fitness Challenge

Mar 21, 2019 | News, Press releases

WILLEMSTAD – Fundashon Alton Paas is blij en dankbaar voor iedereen die hun Annual Fitness Challenge op 10 maart heeft gesteund. Gezien de vele blijde gezichten en de hardwerkende deelnemers was het een groot succes.

 

Na een vroege aftrap om 05.30 door minister Hensley Koeiman, gevolgd door strekoefeningen, begon de wandelmars met Jolly Walkers buiten op straat vrijwel gelijktijdig met de yoga-en spinningsessies, respectievelijk in de gymzaal en op de parkeerplaats van de International School. Nieuw dit jaar waren de vele mensen in een rolstoel en mensen met loopproblemen, die waren gekomen om hun lichaam in beweging te zetten. Ieder jaar maken bedrijven het tevens mogelijk voor mensen in bejaarden- en verzorgingstehuizen om mee te doen.

Het enthousiasme van deze deelnemers was aanstekelijk. Dit geldt ook voor de aanwezige jongeren en kinderen uit internaten, die zo konden leren dat ze er ook bij horen en dat lichaamsbeweging ook voor hen belangrijk is, niet alleen voor mensen in een rolstoel.

Een wel heel bijzonder aspect dit jaar waren de vele bekende personen die een uur lang kwamen spinnen, waaronder verschillende radio-omroepers, personen uit de media en zelfs koks. Aangezien het hier vooral ging om het bewustzijn te verhogen met betrekking tot dwarslaesies en aanverwante problemen, mag iedereen die dit op de één of andere manier mogelijk heeft gemaakt, trots zijn.

Dankzij jullie hebben we weer een flink aantal meer en minder mobiele mensen van alle leeftijden in beweging gezet. De invloed die hiervan uitgaat is zo groot dat Fundashon Alton Paas niet wil volstaan met een simpel dank-je-wel, vandaar dit schrijven. We zijn dankbaar dat u het verschil wilde maken door te kiezen voor The Annual Fitness Challenge. Met de fondsen die mede door u zijn bijgedragen, stelt u ons in staat om meer mensen met een verlamming te helpen en hun kwaliteit van leven te verhogen door het bieden van plekken waar ze oefeningen kunnen doen, transportmogelijkheden en andere initiatieven die dit jaar van start gaan, en waarvan we u op de hoogte zullen houden. Masha danki!